hoe declareer je bij Proteq Dier&Zorg

 

Verzekeringspakket

Declareren

Vergoeding en eigen bijdrage

Opzeggen

Wat niet verzekerd is

Downloads


Hoe declareer je medische kosten?

Proteq Dier & Zorg Klantenpas Als je nota hoger is dan 500 euro en je maakt gebruik van de klantenpas, dan betaalt Proteq Dier&Zorg de nota rechtstreeks aan je dierenarts. Je hoeft dan geen declaratie meer in te dienen. Dat is automatisch via de klantenpas gebeurd. Wel ontvang je van Proteq Dier&Zorg een rekening voor je eigen risico en het deel van de nota dat niet word vergoed. 
Online declareren:  Als je online nota’s wilt indienen, kan dit via: www.proteqdierenzorg.nl via ‘Online Declareren’.
Per post:  Als je per post wilt declareren, kan dit door middel van het invullen van een declaratieformulier. Dit formulier stuur je dan samen met de originele nota naar: Proteq Dier & Zorg, Postbus 6257, 4000 HG TIEL. 

Alle informatie vindt je op www.proteqdierenzorg.nl/klantenservice/declareren.

Tips voor het indienen van een declaratie voor uw dierenverzekering:

  1. Je kunt een declaratie uiterlijk tot 3 jaar na de behandeldatum indienen.
  2. Een declaratie bestaat uit een volledig ingevuld declaratieformulier en een gespecificeerde dierenartsnota. Uit de nota moet duidelijk blijken op welke datum welk dier behandeld is. De behandeling en/of medicatie moet bovendien duidelijk met bijbehorende bedragen af te leiden zijn. 
  3. Je huisdier moet een chip hebben. Zonder chip zal de declaratie niet in behandeling genomen worden.
  4. Wanneer je je huisdier in het buitenland laat behandelen, kun je bij de betreffende dierenarts het beste vragen om een nota in het Engels. Als de behandeling in België (met name Vlaanderen) plaatsvindt zal een nota in het Nederlands meestal geen probleem zijn. Vraag eventueel voor de volledigheid om een patiëntenkaart (medical chart).
  5. Bewaar altijd een kopie van de ingestuurde declaratie. In het geval de declaratie niet aankomt of kwijtraakt heb je altijd nog een extra exemplaar.

 

 

 

Vergelijk dierenverzekering

Alle informatie voor de aanschaf van de beste dierenverzekering voor je hond of kat overzichtelijk op een rij.

Objectief en onafhankelijk!