Algemeen
- Kan ik ook andere dieren dan honden en katten verzekeren?
- Je kunt bij Petplan ook konijnen en papegaaien verzekeren. Andere opties zijn er momenteel niet.
- Wanneer moet ik de chip bij mijn huisdier laten plaatsen?
- Voor de huisdierverzekering geldt dat je hond of kat gechipt moet zijn op het moment dat je een declaratie gaat indienen. Voor honden is het wettelijk verplicht dat ze vanaf een leeftijd van 7 weken een chip moeten hebben. Kijk voor meer informatie op www.chipjedier.nl.Voor katten is chippen voorlopig niet verplicht. Uiteraard is een chip wel verstandig in geval van vermissing.
- Krijg ik korting bij het verzekeren van meerdere huisdieren?
- Bij PetPlan krijg je vanaf het 3e verzekerde huisdier 5% premiekorting voor al je verzekerde huisdieren. HEMA heeft een stapelkorting voor alle verzekeringen.
Hoe meer verzekeringen je afsluit bij HEMA hoe meer korting je ontvangt op het totaalbedrag. Naast huisdierverzekeringen tellen ook de autoverzekering of woonhuisverzekeringen mee. Bij 2 verzekeringen is de korting 2,5%. Stapel je 5 verzekeringen dan is de korting 10% op al deze verzekeringen. De stapelkorting loopt op tot 15% korting (bij zeven verzekeringen). Hoe meer verzekeringen je stapelt, hoe meer korting jij ontvangt!De overige verzekeraars geven geen korting bij het verzekeren van meerdere huisdieren. - Wat is de eigen bijdrage precies?
- Bij alle huisdierenverzekeraars geldt dat je van iedere declaratie een deel zelf betaalt. Het deel dat je zelf moet betalen heet de eigen bijdrage. Hoe hoog deze eigen bijdrage is hangt af van de verzekeraar. Dus voordat je een huisdierenverzekering voor je hond of kat kiest is het belangrijk om te vergelijken wat de eigen bijdrage is.
- Ik heb een klacht over mijn huisdierenverzekering. Hoe pak ik dit aan?
- Het kan altijd een keer voorkomen dat jij en de dierenverzekeraar van mening verschillen over een bepaalde vergoeding. Het beste is in eerste instantie telefonisch contact op te nemen met de verzekeraar. Maar wat als dat gesprek voor jou geen bevredigend resultaat heeft? Dan kun je een klacht indienen bij de verzekeraar. Het is heel belangrijk dat je de klacht duidelijk omschrijft en redenen aanvoert waarom naar jouw mening onjuist is gehandeld.Enkele nuttige tips:
1. Bereid een telefonisch gesprek voor door je punten op te schrijven.
2. Noteer de antwoorden die de medewerker geeft.
3. Noteer de naam van de medewerker die je gesproken hebt.
4. Probeer altijd rustig te blijven.
5. Zorg dat je alle papieren op volgorde bij elkaar houdt. Ook kopieën van brieven of mails die je zelf verstuurt.Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid)
Als de klacht bij je verzekeraar niet het juiste resultaat heeft opgeleverd kun je bij het Kifid terecht. Het is belangrijk dat je dit binnen 3 maanden na afhandeling van je klacht door de verzekeraar doet. Je kunt hier alles lezen over het indienen van een klacht bij het Kifid.